Roodschoudertaling


GaiaZOO Dierentuin Roodschoudertaling

Callonetta leucophrys

Roodschoudertalingen leven in en rond water, waar ze waterplanten en insecten eten. Ze broeden in boomholten, vaak enkele meters van de grond. Om meer houvast te hebben in de bomen, hebben roodschoudertalingen lange tenen met sterke klauwen. Als de kuikens uitkomen is hun dons nog niet waterdicht, daarom wrijven ze langs de vette veren van hun moeder. Daarna springen ze uit de boom op de grond op zoek naar het water. De kuikens kunnen nog niet vliegen, maar omdat ze vederlicht zijn, bezeren ze zich niet tijdens de val. 

Roodschoudertaling weetjes

  • Roodschoudertalingen komen voor in (delen van) Zuid-Amerika
  • Deze eenden duiken niet, alleen bij gevaar gaan ze geheel onder water
  • Roodschoudertalingen bekleden de boomholte waarin ze nestelen met dons

Verspreidingsgebied

Verspreidingsgebied Roodschoudertaling

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO