Raaf


Raaf foto 2

Corvus corax

De raaf is de grootste kraaiachtige ter wereld. Het meest kenmerkend is zijn diep galmende gekras. Met zijn sterke snavel kan de raaf het vlees van dode dieren afscheuren. Naast aas eet hij ook vruchten, eieren en knaagdieren. Een ravenpaar bouwt binnen hun broedterritorium een groot takkennest. Als het vrouwtje zit te broeden, voert het mannetje haar op het nest. Tot 1900 kwamen raven in heel Europa voor, ook in Nederland. Maar boeren dachten dat raven hun vee doodden en daarom vervolgden ze hen. Zo zijn raven zeldzame vogels geworden. 

Raaf weetjes

  • Raven zijn heel intelligente vogels. Zo gebruiken ze gereedschappen om hun voedsel te kunnen bemachtigen
  • Ook verstoppen raven hun voedsel soms, ze kunnen het dan (veel) later weer moeiteloos terugvinden
  • Raven kunnen veel verschillende geluiden maken én na-apen

Verspreidingsgebied

Raaf

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO