Puna ibis


GaiaZOO Dierentuin Puna ibis

Plegadis ridgwayi

Op het eerste gezicht lijkt de puna ibis helemaal donkerbruin. Maar als je goed kijkt, hebben de veren een mooie paarse en groene glans. Met zijn smalle, rode snavel prikt de puna ibis in ondiep water op zoek naar wormen en insecten om te eten. Wist je dat deze ibis zijn naam dankt aan de ‘Puna regio’ waar hij leeft? Puna betekent ‘bergtop’. Dit gebied in Peru en Bolivia bestaat dan ook uit hoge plateaus en steile kliffen. Net als de andere dieren die er leven (o.a. lama en Andes condor), kan de puna ibis goed tegen het koude weer aldaar.

Puna ibis weetjes

  • De puna ibis wordt ook wel smalsnavel ibis genoemd
  • De puna ibis weegt ongeveer 1 kilo
  • Puna ibissen leven en broeden in groepen

Verspreidingsgebied

Puna Ibis

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO