Pijlstaart


Bahama pijlstaart foto 1

Anas bahamensis

De Bahama pijlstaart leeft in de zoete en brakke wetlands van Zuid-Amerika. Hij eet er kleine waterdieren, algen en waterplanten. Hoewel mannetje en vrouwtje op het eerste gezicht sterk op elkaar lijken, kun je ook enkele verschillen zien. Het mannetje is iets groter en wat feller gekleurd. Ook is zijn staart iets langer. Maar je kunt het verschil ook horen: hij maakt een piepend geluid, terwijl zij kwaakt. In de voortplantingstijd slooft het mannetje zich erg uit en is hij agressief tegen andere vogels. Hij helpt echter niet met broeden of het verzorgen van de jongen.

Bekijk hier de uitgebreide diereninformatie...

Pijlstaart weetjes

  • Er zijn 3 ondersoorten van de Bahama pijlstaart
  • Het vrouwtje maakt haar nest op de grond, verstopt onder de vegetatie
  • Na het broedseizoen kunnen zich grote groepen Bahama pijlstaarten vormen

Verspreidingsgebied

Bahama Pijlstaart

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO