Picazuro duif


GaiaZOO Dierentuin Picazuro duif

Columba picazuro 

De picazuro duif komt in diverse leefgebieden voor, van bosgebieden tot open terreinen en steden. Hij eet vooral zaden en granen, maar er staan ook scheuten, jong blad en ongewervelde dieren op het menu. Normaal leven picazuro duiven in grote groepen, maar tijdens het broedseizoen vormen ze aparte paartjes. Ze bouwen hun relatief kleine nest in een boom. Het vrouwtje legt altijd maar één ei. In tegenstelling tot andere duivensoorten, poepen picazuro duiven niet op (de rand van) het nest. Daardoor kunnen ze het meerdere keren gebruiken. 

Picazuro duif weetjes

  • De picazuro duif komt voor in Zuid-Amerika
  • Mannetje en vrouwtje hebben hetzelfde uiterlijk, hoewel het vrouwtje iets minder fel gekleurd is
  • Beide ouders bebroeden het ei

Verspreidingsgebied

Picazuro Duif

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO