Oehoe


GaiaZOO Dierentuin Oehoe

Bubo bubo

De oehoe is de grootste uil ter wereld. Hij roept zijn eigen naam ‘oehoe oehoe’. In het vroege voorjaar heb je de meeste kans om dit geluid te horen. Je zult hem echter niet zo snel zien, want de oehoe is vooral in de schemering actief. Hij jaagt dan op muizen, ratten, hazen, eekhoorns, duiven, kraaien, eksters. Wist je dat oehoes ook egels vangen en opeten? Tijdens de jacht zijn vooral de grote oranje ogen belangrijk. De opvallende oorpluimpjes op zijn kop hebben zelfs helemaal niets met het gehoor van de oehoe te maken! 

Bekijk hier de uitgebreide diereninformatie...

Oehoe weetjes

  • Oehoes blijven het liefst hun hele leven in één gebied
  • De tenen en de poten van de oehoe zijn bevederd
  • Oehoes hebben geen natuurlijke vijanden, behalve de mens

Verspreidingsgebied

Oehoe

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO