Fluiteend


Gele fluiteend foto 1

Dendrocygna bicolor

De gele fluiteend komt in alle tropische zones van de wereld voor. Hij dankt zijn naam aan zijn heldere, fluitende roep. Omdat deze fluiteenden in bomen slapen, worden ze ook wel gele boomeend genoemd. Hun voedsel, zaden en planten, zoeken ze echter in het water. De gele fluiteend is vooral ’s nachts actief. Mannetje en vrouwtje vormen een paar voor het leven en zorgen gezamenlijk voor de jongen. Dit is bijzonder, want bij de meeste eendensoorten staat het vrouwtje er alleen voor. Wat ook opvalt is dat mannetje en vrouwtje hetzelfde verenkleed hebben. 

Bekijk hier de uitgebreide diereninformatie...

Fluiteend weetjes

  • Fluiteenden leven in groepen
  • Eén legsel telt wel 8 tot 12 eieren
  • Direct na het uitkomen van de eieren verlaten de jongen het nest

Verspreidingsgebied

Gele Fluiteend

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO