Chaco chachalaca


GaiaZOO Dierentuin Chachalaca

Ortalis canicollis

Chachalaca’s zoeken hun voedsel meestal op de grond: zaden, rupsen, vruchten en blad. Maar ze kunnen ook goed vliegen. Ze danken hun ingewikkelde naam aan het harde geluid ‘tsja-tsja-lakkah!’ dat ze maken. Dat is tot twee kilometer ver te horen. Mannetje en vrouwtje zingen vaak een duet, waarbij het mannetje een octaaf lager zingt dan het vrouwtje. Ze maken hun nest in een boom of dichte struik. De eieren komen na drie weken broeden uit. De kuikens zijn zogenaamde nestvlieders: ze verlaten vrijwel direct het nest en lopen achter hun ouders aan.

Chaco chachalaca weetjes

  • De chaco chachalaca weegt ongeveer 400 gram
  • Deze vogel leeft in de bossen in het grensgebied van Bolivia, Paraguay, Argentinië en Brazilië

Verspreidingsgebied

Chachalaca

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO