Blauwkeel guan


Blauwkeel guan foto 1

Pipile cumanensis

De blauwkeel guan leeft in de bossen van Zuid-Amerika. Hoewel hij niet goed kan vliegen, leeft de blauwkeel guan vooral in bomen. Om zich te verplaatsen, zweven ze vaak van tak naar tak. Jonge blauwkeel guans kunnen meteen nadat ze uit het ei komen al fladderen. Nadat ze enkele dagen op de grond hebben doorgebracht, klauteren de kuikens al in een boom. Daar zijn ze veiliger voor roofdieren. De blauwkeel guan eet vooral vruchten, bessen, knoppen en bloemen en soms ook slakken. De zaden in hun poep kunnen ergens anders weer ontkiemen tot nieuwe bomen en planten.

Blauwkeel guan weetjes

  • Blauwkeel guans zijn erg schuwe vogels
  • Er bestaan 24 verschillende soorten guans
  • Deze (grote) vogels worden bejaagd vanwege het vlees

Verspreidingsgebied

Blauwkeel Guan

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO