Stokstaart


Stokstaart Foto 1

Suricata suricatta

Stokstaarten leven in groepen. Samen verzorgen ze de jongen. Als de groep op zoek gaat naar voedsel, blijft er een babysitter achter om op de jongen te passen. Stokstaart vrouwtjes kunnen zelfs melk geven zonder dat ze zelf jongen hebben of drachtig zijn. Als de jongen zo’n acht weken oud zijn, gaan ze voor het eerst met de groep mee op zoek naar voedsel. Een ‘leraar’ laat ze dan zien welk voedsel ze wel of juist niet kunnen eten.

Lees meer...

Stokstaart weetjes

  • Stokstaarten eten insecten, planten, eieren, kleine zoogdieren, reptielen en vogels
  • Stokstaarten kunnen prooidiertjes zelfs onder de grond ruiken
  • Als de groep op zoek is naar voedsel, staat er altijd wel één stokstaart op de uitkijk

Verspreidingsgebied

Stokstaart

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO