Stinkdier


stinkdier 2

Mephitis mephitis

Het stinkdier heeft een pluizige staart. Bij gevaar tilt hij deze op en sproeit een stinkend goedje naar zijn vijand. Deze vloeistof prikt heel erg in de ogen van de belager. Die denkt de volgende keer dus wel twee keer na voordat hij een stinkdier lastig valt. Stinkdieren leven in hun eentje. Ze zijn vooral ’s nachts actief. Het liefst eten ze dierlijk voedsel zoals sprinkhanen, kevers, eieren en kleine zoogdieren. Maar voor bessen, fruit en maïs halen stinkdieren ook hun neus niet op. 

Lees meer...

Stinkdier weetjes

  • Stinkdieren komen uit Noord-Amerika en Canada
  • Stinkdieren worden gehouden als pelsdier en huisdier. Soms ontsnappen ze
  • Sinds 2005 leven er zo’n 30 stinkdieren vrij in de Nederlandse natuur

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO