Rode panda


iStock_000009294691_XXXLarge

Ailurus fulgens

De rode panda leeft in de bergbossen van Zuidoost Azië. Dankzij z’n lange staart en scherpe nagels, kan hij heel goed klimmen. Overdag slaapt de rode panda boven in een boom. In de schemering en ’s nachts gaat hij op zoek naar voedsel. De rode panda eet vooral bamboe, maar soms ook wortels, sappige grassen, korstmossen, eikels, vruchten en insecten. Wist je trouwens dat de wasbeer het neefje van de rode panda is?

Verspreidingsgebied

verspreidingsgebied rode panda

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO