Capibara


GaiaZOO capibara

Hydrochaeris hydrochaeris

De capibara is het grootste knaagdier ter wereld. Hij is familie van de cavia, die van oorsprong eveneens uit Zuid-Amerika komt. De knaagtanden en kiezen van de capibara blijven het hele leven doorgroeien, net als bij andere knaagdieren trouwens. Hij kan er goed eiwitrijke grassen en waterplanten mee vermalen. Door veel te knagen slijten de tanden toch voldoende af. In het water kan de capibara zich perfect verstoppen voor vijanden zoals anaconda’s en jaguars. Doordat zijn ogen, oren en neus bovenop de kop liggen, kan de capibara vanuit zijn schuilplaats toch doorademen en zijn omgeving in de gaten blijven houden.

Lees meer...

Capibara weetjes

  • In de taal van Indianen betekent capibara ‘meester van de grassen’
  • Capibara’s wegen 35-66 kilo en zijn 100-130 cm lang en 50 cm hoog
  • Jonge capibara’s drinken ook melk van verwante vrouwtjes
  • De capibara’s van GaiaZOO kunnen naar de eilanden van de wolapen of de geelborst capucijnapen zwemmen

Verspreidingsgebied

Verspreidingsgebied Capibara

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO