Rendier


Bosrendier Foto 1

Rangifer tarandus borealis

Tijdens de laatste IJstijd (ook wel ‘rendiertijd’ genoemd) leefden er in heel Europa rendieren.De haren van hun wintervacht zijn bijna helemaal wit. Ze zijn gevuld met lucht, waardoor de rendieren temperaturen van wel 50 graden onder nul kunnen doorstaan.Bosrendieren leven in de meest noordelijke naaldbossen van Finland en Rusland. Ze eten rendiermos, blad en paddenstoelen. Rendieren zijn de enige hertachtigen waarbij zowel mannetje als vrouwtje een gewei dragen. Het gewei valt elk jaar af en groeit daarna weer opnieuw aan. Tijdens de groei is het gewei bedekt met een zacht behaarde huidlaag.

Rendier weetjes

  • Bosrendieren hebben naar verhouding langere poten dan toendrarendieren
  • Pasgeboren rendieren volgen binnen enkele uren hun moeder. Na één dag kunnen jonge rendieren al sneller rennen dan een mens
  • Vrouwelijke rendieren produceren de meest voedzame melk van alle hertachtigen
  • Rendieren eten per dag ongeveer 5 kilo rendiermos

Verspreidingsgebied

Verspreidingsgebied Bosrendier

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO