Penseelzwijn


Penseelzwijn Foto 1

Potamochoerus porcus

Het penseelzwijn is een tropische varkenssoort uit de dichte regenwouden van Afrika. Hij leeft in groepjes van zo’n 10 dieren. Net als andere varkens eet het penseelzwijn bijna alles: planten, wortels, zaden, noten, grassen, paddenstoelen, eieren, insecten, slakken en reptielen. Om voedsel te vinden, woelen penseelzwijnen met hun neus de grond om. Ook houden ze apen in de gaten, om te zien of deze vruchten uit de bomen laten vallen. Regelmatig zie je penseelzwijnen in ondiep water naar waterplanten zoeken. Op hun beurt zijn penseelzwijnen een belangrijke voedselbron voor grote roofdieren.

Penseelzwijn weetjes

  • • Het penseelzwijn wordt in het wild 10-15 jaar oud
  • • Dit varken dankt zijn naam aan de lange witte haren aan zijn oren
  • • De wratachtige uitstulpingen op de kop van het mannetje beschermen het gezicht tijdens gevechten
  • • Jonge penseelzwijnen de eerste tijd na de geboorte gestreept

Verspreidingsgebied

Penseelzwijn

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO