Muntjak


shutterstock_300772694

Muntiacus reevesi

Het muntjak is een klein hert dat verscholen in de bossen leeft. Het mannetje heeft een klein gewei. Als je goed kijkt, kun je ook zijn korte slagtanden zien. Deze gebruikt hij vooral om met andere mannetjes te kunnen vechten om vrouwtjes. Muntjaks leven in een eigen territorium, dat ze tegen soortgenoten verdedigen. Rond de schemering gaan ze op zoek naar blad, bloemen, noten en bessen. Soms eten ze ook eieren of aas.

Verspreidingsgebied

verspreidingsgebied muntjak

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO