Dwergnijlpaard


Dwergnijlpaard Foto 1

Hexaprotodon liberiensis

Dwergnijlpaarden leven in het donkere West-Afrikaanse regenwoud. Ze zijn vooral rond de schemering actief. Vaak zoeken ze in het water naar waterplanten, maar er staan ook vruchten, gras, blad en wortels op het menu. Wist je dat dwergnijlpaarden de planten die ze eten met hun lippen afhappen en niet met hun tanden? Boven in de grote bek staat sowieso maar één paar snijtanden. In de onderkaak staan grote slagtanden. Als het nijlpaard zijn bek sluit, vallen deze slagtanden precies in een holte van de bovenkaak. Zo kan hij zichzelf er niet mee verwonden.

Lees meer...

Dwergnijlpaard weetjes

  • Dwergnijlpaarden hebben kleine zwemvliezen tussen hun vier tenen
  • Volwassen dwergnijlpaarden wegen zo’n 250 kilo
  • Na een draagtijd van 6-7 maanden wordt één jong van 5 kilo zwaar geboren
  • Dwergnijlpaarden zijn het kleine neefje van het nijlpaard dat op de savanne leeft
  • Meestal leven dwergnijlpaarden in hun eentje, terwijl grote nijlpaarden in groepen leven

Verspreidingsgebied

Verspreidingsgebied Dwergnijlpaard

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO