Bongo


Bongo Foto 1

Tragelaphus eurycerus

Bongo’s leven meestal in kleine groepjes in het dichte regenwoud. Dankzij hun gestreepte vacht vallen ze nauwelijks op tussen het gebladerte. Met hun lange tong plukken bongo’s blad van bomen en struiken. Ook eten ze gras en twijgen. Om het beter te kunnen verteren kauwen ze hun voedsel twee keer. Bongo’s zijn dus herkauwers. Omdat je in het regenwoud niet ver kunt kijken, is het voor bongo’s belangrijk om goed te kunnen horen. Hun grote oren helpen daar bij. Wist je trouwens dat zowel mannelijke als vrouwelijke bongo’s hoorns hebben?

Bongo weetjes

  • De bongo is een grote antilope. Hij heeft een schouderhoogte van ongeveer 125 cm
  • Na een draagtijd van 9,5 maand wordt één jong geboren
  • In een groep bongo’s leven vooral vrouwtjes met jongen. De mannetjes leven meestal alleen

Verspreidingsgebied

Verspreidingsgebied Bongo

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO