Blesbok


Blesbok

Damaliscus pygargus phillipsi

De blesbok leeft op de hoogveld savannes van Zuid-Afrika. Deze antilopen eten vooral gras, soms wat blad van struiken. Vrouwtjes leven in groepen, mannetjes zijn vaak alleen. Na een draagtijd van zo’n acht maanden wordt één jong geboren. Geboortes vinden overwegend plaats vlak voor of tijdens het regenseizoen. De blesbok dankt zijn naam aan de witte tekening op zijn kop. Jonge blesbokken hebben nog geen witte bles. In het verleden is de blesbok veelvuldig bejaagd omdat boeren hen als concurrent zagen voor hun vee. Nu zijn er weer veel meer blesbokken.

Verspreidingsgebied

verspreidingsgebied blesbok2

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO