Wolaap


GaiaZOO - wolaap)

Lagothrix lagotricha

Wolapen hebben een dikke grijze tot bruine vacht. Hoog in de bomen beschermt die vacht ze tegen de zon en de regen. Hun sterke, gevoelige grijpstaart gebruiken ze als een vijfde hand. Hangend aan hun staart, hebben wolapen hun handen vrij om vruchten, blad, bloemen, zaden en soms ook kleine dieren uit de bomen te plukken. Wolapen leven in gemengde groepen van 8 tot 25 dieren. In het dichtbegroeide regenwoud kunnen ze elkaar vaak niet zien. Duidelijke taal komt dan goed van pas. Dat doen ze met maar liefst 14 verschillende geluiden.

Lees meer...

Wolaap weetjes

  • Het uiteinde van de staart is aan de binnenkant kaal voor meer grip
  • In het wild levende wolapen eten van wel 225 verschillende planten en bomen
  • Wolapen worden bejaagd door jaguars en arenden, maar ook door mensen

Verspreidingsgebied

Verspreidingsgebied Wolaap

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO