Tamarin


GaiaZOO Dierentuin Roodbuik Tamarin

Saguinus labiatus

Roodbuik tamarins behoren tot de groep van de zogenaamde klauwaapjes. Deze apenfamilie heeft klauwtjes aan vingers en tenen (in plaats van platte nagels, zoals alle andere apen en de mens). Hiermee kunnen ze gemakkelijk langs boomstammen klimmen, zelfs als de bast glad is. Bovendien kunnen ze zo extra goed in spleetjes en gaatjes in het hout pulken, op zoek naar boomsappen, insecten en spinnen. Roodbuik tamarins eten ook vruchten, zaden en bloemen, en soms zelfs hagedissen, kikkers en slakken. Wist je dat de witgezicht oeistities die in GaiaZOO leven ook klauwaapjes zijn?

Lees meer...

Tamarin weetjes

  • Roodbuik tamarins leven in de dichte regenwouden van Zuid-Amerika
  • Roodbuik tamarins leven in familiegroepjes; alleen het ouderpaar plant zich voort
  • Roodbuik tamarins krijgen bijna altijd tweelingen
  • De vader past het grootste deel van de dag op de jongen

Verspreidingsgebied

Verspreidingsgebied Roodbuik Tamarin

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO