Berberaap


Berberaap

Macaca sylvanus

Berberapen zijn de enige apen die in noordelijk Afrika en Europa voorkomen. Ze leven in groepen met meerdere mannen, vrouwen en jongen bij elkaar. Berberapen zijn geen kieskeurige eters. Afhankelijk van het seizoen eten ze blad, naalden, bast en zaden van eiken- en cederbomen, maar ook paddenstoelen en insecten. Dankzij hun dikke vacht kunnen berberapen goed tegen vrieskou en sneeuw. In het voorjaar verliezen ze hun warme ondervacht, want ’s zomers is het erg warm in hun leefgebied. 

Verspreidingsgebied

berberaap

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO